Beeld IASD droomconferentie

 

Jaarlijks organiseert de International Association for the Study of Dreams (IASD) een conferentie.
De IASD is een verzameling mensen (veelal wetenschappers) die zich interesseren voor goed onderzoek naar dromen. Ik ben zelf ook lid van de IASD, en heb zo toegang tot veel wetenschappelijke kennis over dromen. Maar ook buitenstaanders kunnen via de IASD droomexperts raadplegen. Toen regisseur Chris Nolan een film over dromen wilde maken, Inception, belde hij leden van de IASD voor research. Dit jaar vindt de droomconferentie in Nederland plaats,  in Kerkrade. Ongeveer 160 sprekers van over de hele wereld komen hun laatste bevindingen met elkaar en met belangstellenden delen.

Zo deelt Charles D. Laughlin zijn kennis over dromen in andere culturen. Deirdre Barrett (Harvard) zal spreken over hoe dromen professionele en creatieve problemen kunnen oplossen. Dromen hebben o.a. kunst, muziek, boeken, films en wiskundige formules helpen ontstaan. Onze eigen Jaap Lancee vertelt over zijn promotieonderzoek over nachtmerriebestrijding met behulp van lucide dromen. Bas Klinkhamer (KRO’s tv-programma De Dromendokter) spreekt over de dualiteit tussen ego en ziel in de droom. Iedereen die wat te vertellen heeft in de wereld van droomonderzoek, doet dat hier.
Ook ik heb er een bescheiden rol: als een van de vier panelleden praat ik mee in de discussie over dromen & internet. We bespreken het imago van dromen, en hoe het internet de discussie over dromen nieuw leven in heeft geblazen.

Maar daar houdt het niet bij op:
* Elke dag zijn er workshops over uiteenlopende onderwerpen.
* Er is een boekwinkel met de allernieuwste boeken over dromen.
* Er worden wedstrijden telepatisch dromen georganiseerd. (kun jij dromen welk plaatje er in de verzegelde enveloppe zit?)
* De conferentie wordt afgesloten met een Droombal.

Ben je geïnteresseerd in dromen, en wil je erbij zijn?  Dat kan! Er zijn nog kaarten beschikbaar voor alle vier de dagen. Eén dag komen kan trouwens ook. Op de conferentie wordt Engels gesproken, behalve op zondag, dan is het grootste gedeelte van het programma Nederlandstalig.

Kijk hier voor meer informatie.

Zie ik je daar?

Nicoline