Catalogus Droomkunst Singer Laren

Het kan nog net: een bezoek brengen aan de tentoonstelling Droomkunst 1900 2000 in het Singer in Laren. Nog tot 31 augustus.

De tentoonstelling laat een sprookjesachtige wereld van schilderkunst, fotografie en tekenkunst zien van rond 1900 en 2000. Met werk van grote namen als Jan Toorop, Willem van Konijnenburg, Antoon Derkinderen, Erwin Olaf, Inez van Lamsweerde en Ruud van Empel.

De werken zijn afkomstig uit de particuliere collectie van Gerard van Wezel, een groot liefhebber van symbolische kunst.  Hij ontdekte dat er vele parallellen zijn tussen de kunst van 1900 en die van een eeuw later: kunst vol fantasie, balancerend op de rand van decadentie, aldus het museum. ‘Kunstenaars lieten en laten zich inspireren door onderwerpen uit de wereld van sprookjes, sagen, mythen, religies of de science fiction.’

Voor meer informatie zie de website van het Singer Laren.