Alles over slapen, dromen, het nachtelijk brein en creatief denken.

Schilder en beeldhouwer Salvador Dalí bezat een enorm talent voor het schilderen van bizarre beelden, die regelrecht uit zijn dromen lijken te komen. Het Amerikaanse Dali Museum in Sint Petersburg, Florida, heeft Dali’s droomwereld tot leven gebracht in de virtual reality experience Dreams of Dali. Het leuke is: je hoeft er niet voor naar Florida te vliegen om rustig rond te kijken in het schilderij Archaeological Reminiscence of Millet’s “Angelus”, dat kan gewoon thuis op de bank met deze 360° video.

Hoewel Dali in 1989 overleed, lang voordat virtual-realitytechnologie beschikbaar was (hij had het geweldig gevonden!), deed hij zelf ook al pogingen droomwerelden te vangen in bewegend beeld. Zo ontwierp hij de droomscène in de film Spellbound van Alfred Hitchcock uit 1945.

Gek van Surrealisme

We tippen ook nog even de tentoonstelling Gek van surrealisme die museum Boijmans Van Beuningen organiseert van 11 februari tot 28 mei 2017. De tentoonstelling laat de passie en belevingswereld zien van kunstenaars als Salvador Dalí, Max Ernst, René Magritte en Joan Miró.

poster Gek van Surrealisme

Salvador Dali Een paar met het hoofd in de wolken

-
Previous postDreams of Dali and Mad About Surrealism Next postHet gaat niet altijd over seks

1 comment

  1. @Anmaelle says:

    mrt 14, 2017

    Beantwoorden

    Dromen van Dali en Gek van surrealisme – https://t.co/htuSTA1bQO

What do you think?

Name required

Website