Wieteke Koolhof

Het boek Wat heb jij gedroomd vannacht? zit boordevol beeld. Dat was niet gelukt zonder hulp van Doe-het-niet-zelf, een ultra-creatieve netwerkorganisatie die voor ons een illustratie-jam in het leven riep, waar tientallen illustratoren zich voor aanmeldden. Op deze site willen we graag iedereen eren die een illustratie inleverde.

Wieteke Koolhof studeerde aan de Artez kunstacademie en is sindsdien freelance illustrator. Ze vindt het een uitdaging bij het illustreren van boeken, magazines et cetera een balans te vinden tussen het op een originele manier weergeven van de inhoud en het autonome beeld.
Ze werkt in eerste instantie vanuit lijntekeningen, uitgevoerd met een keur van materialen en technieken: scans van kamerplanten, houtsnede, fotografie, close-ups van verbogen bestek en alles wat aansluit bij thema of sfeer.