Doe-het-niet-zelf-illustratie-jam

Foto: Arnoud van den Heuvel

 

‘Wat heb je aan een boek zonder plaatjes en gesprekken?’ dacht Alice.
Dat dachten wij ook en dus zit Wat heb jij gedroomd vannacht? boordevol beeld (en gesprekken). Tientallen illustraties van tientallen (!) illustratoren. Dat was niet gelukt zonder hulp van Doe-het-niet-zelf, een ultra-creatieve netwerkorganisatie die voor ons speciaal een illustratie-jam in het leven riep, waar tientallen illustratoren zich voor aanmeldden.

Maar Doe-het-niet-zelf doet meer. Zo organiseren ze in het hele land de ene Doe-het-niet-zelf-dag na de andere. Want je hoeft niet alles zelf hoeft te doen en te kunnen, en het is leuk elkaar te helpen gedurende een dagdeel en ondertussen te netwerken. Win-win! Oprichters van Doe-het-niet-zelf zijn de nu al legendarische Arnoud van den Heuvel en Marcel van der Drift, die zelf trouwens ook illustraties bijdroegen aan het boek.

Er waren na de illustratie-jam meer illustraties dan in het boek pasten. En er kwamen nog illustraties bij van illustratoren die later via via over het boek hoorden en alsnog graag mee wilden doen (dat dit project met zoveel enthousiasme door zoveel illustratoren gedragen wordt, daar hebben we niet eens over durven dromen). Uit de hoeveelheid kozen we een evenwichtige selectie voor het boek, maar op deze site willen we graag iederéén eren die een illustratie inleverde.

Ben je bladenmaker, boekenmaker of zoek je om andere redenen vers illustratorenbloed? Dan is deze site  een handige plek om ze te spotten.