Cover JM voor ouders

 

 

 

 

 

 

 

In het septembernummer van magazine J/M voor ouders (nog tot en met 21 sep in de winkel) staat een artikel over kinderdromen geschreven door Manja Gruson.
Nicoline geeft in het artikel aan de hand van vier tips een minihandleiding aan ouders over hoe om te gaan met de dromen van hun kinderen.

Nicoline: [nachtmerries] leren je kind om te gaan met het feit dat niet altijd alles makkelijk en leuk is, maar ook dat je geen slachtoffer hoeft te zijn. Dat je zelf iets kunt doen. Bijvoorbeeld door te bedenken hoe je een ander eind aan de droom kunt geven.
Praten over dromen helpt kinderen bovendien om verbanden te zien, wat eveneens het creatief denkvermogen traint. Associatief denken is een vaardigheid waar je veel aan hebt; of het nu om leren op school gaat, ruzies oplossen met vriendjes of – later – in je werk.