Hoofdspreker Bas Klinkhamer

Zaterdag 14 april organiseert de Vereniging voor de Studie van Dromen weer een voorjaarssymposium in Amersfoort. 

Bas Klinkhamer, bekend van KRO’s tv-programma De dromendokter, geeft een lezing en workshop.  Onlangs publiceerde hij zijn DVD over dromen, Het geschenk van je dromen.

Bas Klinkhamer, directeur van ITIP, school voor leven en werk: 
‘Ik zal deze middag vertellen welke plek de dromen innemen binnen het ITIP en laten zien hoe we in het ITIP met dromen werken. We maken wat betreft methodiek een onderscheid tussen uitleg van je eigen droom en het werken met een droom van een ander. Voor het begrip en de duiding van je eigen droom hebben we vijf sleutels ontwikkeld die mensen helpen om hun eigen dromen te begrijpen. Voor het werken met dromen van anderen maken we gebruik van de droom als Poort tot het innerlijk.
De essentie is dat het werken met dromen verder gaat dan de uitleg van de betekenis van de droom. Wij zien de droom als een poort tot het innerlijk en een startpunt (geen einddoel) voor persoonlijk werk. Daarin is voor ons de uitleg of het begrip van de droom zelf ondergeschikt aan de ontdekking die kan ontstaan in het werken met een droom. In deze methodiek onderscheiden we vier fasen:

1. Voor de Poort van de droom.
2. De wereld van de droom ingaan.
3. Verdiepen en beleven van de droomwereld.
4. Door de Poort weer terug naar het dagbewustzijn.

Ik zal iets vertellen over de betekenis van dromen in mijn leven, over bovengenoemde methodieken en de grondhouding die je nodig hebt in het droomwerk. Ik zal er niet alleen over vertellen, maar door met dromen van aanwezigen te werken zal ik het ook aanschouwelijk en beleefbaar maken. Hierna zal ik de aanwezigen de mogelijkheid geven om zelf in groepen deze methodiek eens te verkennen.’

Programma
14.00 – 16.30 uur: lezing en workshop
16.30 uur: borrel
17.30 uur: sluiting

Deelname en kosten
Deelname is gratis voor VSD-leden. Niet-leden betalen 15 euro.

Locatie
Zandfoort aan de Eem, Eemlaan 100 in Amersfoort.

Meer informatie vind je op de website van de vereniging.