Beeld radio

Vandaag tussen 19.00 en 20.00 uur ben ik te gast bij radioprogramma Het Heldere Uur op Alphen Stad FM. Luister digitaal mee! Presentator Marian van Noort heeft een missie: zoveel mogelijk mensen laten weten hoe aantrekkelijk spiritualiteit kan zijn. Ze interviewt mij over dromen, mijn werk als droomcoach, en over het gevaar van anderen je dromen te laten uitleggen.

In het programma vertel ik over 2 evenementen: de Psiber Dreaming Conference en het Nachtmerriesymposium van de Vereniging voor de Studie van Dromen. Hier wat aanvullende informatie:

Psiber Dreaming Conference – 23 september tot 7 oktober 2012
De enige jaarlijkse droomconferentie die je in pijama kunt bijwonen, want de conferentie vindt volledig plaats in cyberspace. Twee weken lang presenteren 30 wetenschappers, kunstenaars en therapeuten hun bevindingen over alle soorten dromen die buiten het ‘normale’ vallen. Daar komen onderwerpen voorbij zoals lucide dromen en de gevolgen daarvan voor het bewustzijn overdag, gedeelde dromen (met een onderzoek naar dromen van tweelingen), groepsdromen, en het werken met dromen van kankerpatienten.
Na de presentaties kun je meepraten op het forum of meedoen aan de online droomworkshops en wedstrijden.

Goed om te weten: na afloop van de conferentie blijven alle presentaties nog twee weken staan, zodat je rustig kunt nalezen wat je gemist hebt.

Nachtmerriesymposium 10 november 2012
In het Amsterdamse Planetarium presenteren twee vooraanstaande wetenschappers en een psychologe de huidige stand van kennis over nachtmerries: onderzoek, theorie en behandelingsmogelijkheden. Zij gaan in op thema’s als:

  • Kunnen nachtmerries het gevolg zijn van medicijngebruik?
  • Is het nodig in te gaan op de betekenis van droombeelden?
  • Kun je nachtmerries overwinnen met een zelfhulpprogramma?
  • En wat kunnen droomcoaches betekenen?

Dagvoorzitter is journalist Eveline Brandt. Deelname kost 49,50 euro. Aan