Cathelijne Esser

Cathelijne Esser (foto: Petra van Vliet)

Cathelijne Esser (1975) is journalist en marketing- en PR-vrouw. Allemaal op het gebied van boeken en andere culturele zaken en lichamelijk en geestelijk welzijn.

Nicoline Douwes Isema

Nicoline Douwes Isema (foto: Petra van Vliet)

Nicoline Douwes Isema (1974) is coach. Ze combineert haar coachingservaring met inzichten uit de droomwetenschap. Van huis uit kreeg ze mee hoe gewoon het is over dromen te vertellen.
Eerder werkte ze met hoogsensitieve personen en als personal en re-integratie coach (maak werk van je droombaan). Ze is bestuurslid van de Vereniging voor de Studie van Dromen en actief lid van de International Association for the Study of Dreams. Nicoline bespreekt dromen en geeft workshops en lezingen over denken in je slaap. Ze treedt regelmatig op in de media.

 

Wat heb jij gedroomd vannacht? is een online magazine over slapen, het nachtelijk brein en creatief denken.

Die 3 dingen – slapen, dromen en creatief denken – doen we allemaal een groot deel van de dag, elke dag weer. Creatief denken doen we zelfs de hele dag door. Toch staan we lang niet altijd bij stil bij de processen die ’s nachts en overdag in ons hoofd plaatsvinden. Behoorlijk jammer vinden wij, er gaat daardoor een hoop creativiteit en bewustzijn verloren.

Over creativiteit en bewustzijn gesproken: naast posts over de nieuwste droom- en slaaponderzoeken, breinonderzoek en creativiteit, schrijven we ook over zaken die zijdelings met de drie hoofdthema’s te maken hebben; hokjes bestaan immers alleen in hoofden. Je vindt hier dus ook posts over meditatie, films, literatuur en muziek geïnspireerd op dromen of ontstaan tijdens dromen, recepten voor creatieve uitspattingen, et cetera.

We schreven ook een boek over al deze onderwerpen: Wat heb jij gedroomd vannacht? De kracht van denken in je slaap (€ 19,95).

Heb je een tip voor de redactie? Graag. Kijk voor contactgegevens bij ‘contact’, rechtsboven in de hoek.

Tekst: Cathelijne Esser