foto: Mervyn van Uden

Droombespreking

Heb je een droom waarvan je vermoedt dat die belangrijk is? Of een terugkerende nachtmerrie die maar niet weg wil gaan? Wil je actief gebruik maken van je nachtelijk denkwerk? Dan is een droombespreking misschien iets voor jou.

Een droombespreking bestaat uit twee delen:

  1. We maken we een analyse van de droom: waar gaat de droom over? Wat voor informatie zit er in de droom verstopt? Samen ontcijferen we de metaforen, en vinden uit op welke manier je droom betrekking heeft op je leven overdag. Het maakt niet uit of je droom kort of lang is, eng of warrig. In een kort fragment kan net zo veel informatie zitten als in een lang verhaal.
  2. Als we weten waar de droom over gaat, kijken we naar je dagelijks leven: hoe kun je de informatie uit de droom effectief toepassen? We formuleren samen een actieplan waar je mee aan de slag kunt.

Kan dat ook online?

Ja, ik werk juist online! Een droombespreking kan via de telefoon, zoom, skype of whatsapp, laten we het medium kiezen wat jij prettig vindt.
Je maakt een afspraak per email.
De kosten zijn 60 euro per uur, en een gesprek duurt gemiddeld ongeveer een uur.
Je krijgt een factuur thuisgestuurd per e-mail of, als je wilt, per post.

Afspraak maken?

Mail naar info@droomcoach.com.
Ik werk het meeste op werkdagen overdag, maar als je op zaterdag of in de avond een afspraak wilt plannen dan kan dat in overleg.

Hoe gaat dat dan, zo’n droombespreking?

Lees mee met de droomanalyse van Marloes. Ze droomde dat ze seks met haar ex had.Ik werd wakker met een schuldgevoel. Ik wilde dit helemaal niet dromen want ik heb een vriend. Ik heb psychologie gestudeerd dus ik weet dat het niets hoeft te betekenen. Toch voelde ik me schuldig. Ik heb de droom niet aan mijn vriend verteld…’

We analyseerden samen de droom. Immers, Marloes kent zichzelf al haar hele leven, en zal verbanden leggen waar ik zelf nooit op zou komen, en die je in geen enkel droomwoordenboek terugvindt. Haar associaties en ervaringen zijn essentieel.

Het bleek dat de droom van Marloes helemaal niet over seks ging, maar over een beslissing die ze moest nemen: wel of niet samenwonen met haar nieuwe vriend?

Marloes: ‘De droom was dus als een boodschap, een heel cryptische boodschap, dat wel. Zelf was ik er niet uitgekomen. Ik kon de droom maar niet van me afzetten.’

Zo’n twee jaar later vroeg ik Marloes hoe het met haar ging. ‘Ik zat echt in mijn maag met de droom, ik schaamde me dat ik het droomde en durfde het niet aan mijn vriend te vertellen. Na de bespreking met jou viel er een last van mijn schouders toen ik begreep dat het helemaal niet over vreemdgaan ging. Na de analyse heb ik mijn vriend over de droom verteld. Het was totaal geen issue. We wonen inmiddels anderhalf jaar samen.’

(Lees hier het hele verhaal van Marloes, wat trouwens niet haar echte naam is natuurlijk. Privacy enzo…)