Praten over dromen, daar kun je me wakker voor maken. Ik vind het leuk om kennis te delen over het slapende brein, te bespreken wat je zelf thuis kunt doen met dromen, droomvragen te beantwoorden, en te vertellen over de nieuwste visies op dromen en creativiteit.

 

Podcast

De meiden van Chicks and the City nodigden me uit als gast in hun podcast.  Ze stelden diepgaande vragen, dus het werd een een uur vol informatie over het belang van dromen en wat we van onze nachtelijke avonturen kunnen leren.

 

Radio

Dromen en radio blijkt een gouden combinatie. Het medium is intiem, gezellig, en mensen kunnen inbellen met vragen. Bovendien is kletsen mijn hobby, en vind ik informatie delen en vragen beantwoorden over dromen altijd interessant. In de laatste 15 jaar ben ik te gast geweest in meer radio shows dan ik kan tellen, op o.a. NPO 1,2,3, en FunX.

 

Tijdschriften

Sinds ik me in dromen specialiseerde, heb ik samengewerkt met journalisten voor onder meer Flair, Viva, Vriendin en ParaVisie. Ik geeft de meest recente inzichten over dromen en hoe dat werkt in het brein. Dromen zijn heel persoonlijk, dus ik deel tips om zelf de betekenis te ontrafelen, in plaats van die opzoeken in een droomwoordenboek (die vind ik vette onzin). Als lid van de International Association for the Study of Dreams kan ik je doorverwijzen naar specialisten in Nederland en het buitenland voor nog meer achtergrondinformatie. Hieronder zie je twee voorbeelden van droomartikelen waar ik aan meewerkte.

De Waalse Flair bracht een prachtig 4 pagina artikel over verschillende manieren om dromen te benaderen, en mijn top tips voor je eigen droomanalyse aan de keukentafel.

Voor Kek Mama werkte ik mee aan een uitgebreid artikel over kinderdromen.

 

Boekrecensies

Het boek Wat heb jij gedroomd vannacht, de kracht van denken in je slaap (Scriptum, 2011) werd enthousiast ontvangen in de media. De reacties in o.a. Cosmopolitan, Psychologie Magazine, Algemeen Dagblad, Libelle, Flow, De Leeuwarder Courant, Onkruid en Vriendin waren overweldigend positief. We wonnen zelfs een prijs voor onze mooie cover. Ik schreef het boek samen met journalist Cathelijne Esser, en je snapt dat we blij waren. Hier een kleine selectie.